Flum o skum - inget vettigt att läsa..

Åh så roligt.. Såg ni Idol-Lars nyss? Konstig snubbe men han ger en shcysst bild av schlagertramset... eller hur Ida? Jo men schlagertrams kan vara kul ibland. Eller det var iaf - tills vi skulle ha Eurovisionkväll/natt alla töserna (Strömma) o Ida eller vi kan kalla henne Stjärt (det är så folk vet vem hon är.... o jag kommer få stryk) Iallfall så hade Ida helhjärtat och omsorgsfullt valt o köpt ett häfte där man under kvällens gång skulle anteckna vad som var bra o dåligt med varje låt och artist, samt där fanns även lite info om dem. Så körde vi igång, laddat med massa gosaker. Goa o glada som vi var tyckte vi oxå att vi hade sjukt bra åsikter o var den bästa juryn.. man kan sammanfatta det HÖNSGÅRD, varpå Stjärt blev skitsur o sa typ "men snälla skärp er, jag hör inget" eller "käft nu" eller... ja osv. Så detta är mitt senaste o skarpaste schlagerminne =). 

Dessutom hade vi en Strömmareunion igår. Så kul. Alla var samlade utom Karro som e på Jersey o Petra som är i Motala. Under våra tre år på internatet hade vi en filkamera med som dokumeterade en del, men långt ifrån allt o den filmen såg vi på igår, hahah! 

En kväll skulle vi gömma två får..  Det svåra var bara hur flyttar man två får från fårhuset till ridhuset (det var det som låg närmast), det var isgata ute o i fårhägnet bodde baggen som passade sina tackor. Han hade visserligen inga horn men att få en fårskalle i låret gör saftigt ont - ask me! (Jag tyckte han såg ut som en tacka o helt plötsligt ser jag ett j*vla får komma springande i 190 mot mig...)
Karro: Kan vi inte köra dem i en skottkärra då?
Petra: E du dum eller, vet du hur lätt fåren bryter benen?
Nina: Om vi klipper fyra hål i en Ikea-kasse då? (Hästarna fick sitt grovfoder i dem)
Vi insåg att vi behövde en karl så Jonas från NP4 hakade på, han som var sååå allergisk mot allt med päls o allt som dammade - typ allt på Strömma då.
Efter långa diskussioner slutade det iaf med att de fick gå själva o vi lockade dem med godis, deras intresse för mat var större än förväntat. Djurvänner som vi är gjorde vi det jättemysigt åt dem med massa hö, spänner med vatten o ett täcke att sova på. De trodde de var i paradiset - två polare i ett helt ridhus själva.  

Nästa morgon visade det sig att tvåorna hade ridlektion där för fröken Charlotte..! 

Hasse (rektorn) brukade kalla till möten i gympasalen när det hänt något eller om han hittat ölburkar i skogen eller på vändplan. Det blir fler Strömmahändelser en annan gång.

Lilla skatten mår bra, han fick två tänder i måndags!! En stor händelse =) han har bitit sig själv i handen två gånger o blivit jätteledsen. Söta. Annars märks det mest för att han biter än i axeln när han sitter på armen, han sover sämre på nätterna o han dreglar mer. Jag har köpt en pepparkaksdräkt som han ska ha när han lussar. Han fick en jättefin tomtedräkt av Anna o Magda i stallet men den är lite för stor, men kommer funka utmärkt som pyjamas sen eller kanske till nästa jul?

Idag var mamma o min gudmor Anna här o åt lunch med oss, sen passade jag på att färga håret medans dem underhöll Axel, det behövdes. Det såg verkligen illa ut som det var. 

Imorn kommer brorsan o hjälper mig att sätta ihop en hylla bland annat. Bröder är bra. Jag har tre. 

Efter det ät det FEST =) o vi ska vara sådär alldeles underbart odrägliga. Eller odrägligt undebara? Inget pumpatema! Senast jag var ute var i somras. Axel ska vara hos mamma. 

Jaha så skål skål alkohol o god natt på er alla!
Kram kram 



Jag hittade några roliga bilder..

I denna trappan åkte vi bakplåt  Stina, Karro, Pecc  Vi hängde upp Karros käratse Puh när hon var borta, tog en bild o fick sen stryk. Ingen fick röra Puh!  Marrtin (på skånska) en av de bästa lärarna. Han hade bl.a motorsåg o råkade jaga ut en älg på vägen som blev påkörd men det slutade lyckligt

så kom snön o det var söndagsfest



Ditt o datt..

Nu får jag nog berätta!! .... att Axel ska få ett syskon! =D ....





Nästan i allafall. Gudmor Nicole ska ha bebis i maj 2009, hipp hurra vad underbart! O jag ska få ett gudbarn.. (Nicole vet bara inte om det än =p för vad hon än säger är jag så glad för att jag o Axel ska få en småtting till =)

   
Morgonjympa i min gamla 80-talspyjamas.


Jag var i Skara i måndags o hälsade på klassen o lärarna där, smidde lite o fick äntligen äta Fridas goda bakverk, hon är nämligen utbildad konditor men sadlar nu om till hovslagare. Vi har tjatat sen hösten -06 o nu fick hon ändan ur vagnen. Arraksbollar, rulltårta, dumlemuffins o nån morotskaka med glasyr!! Hon är bra vår Frida.

I fredags kom Helen o Karin med Isac o Viggo o hade myskväll med oss. Det var jättetrevligt =). Axel o Isac var rätt nöjda med att sitta o leka i ett hav av leksaker men Viggo trivdes bäst utan deras sällskap. Axel inledde nämligen kvällen med att ta tag i Viggos näsa.. busunge. Mamma har ett o annat att förklara för lillkillen =).

    

På söndagen hade Theo sitt kalas, den lille lille är 7 år! Vad hände där?
O Axel fick på sig kalasskjortan =)




Hoppas ni mår bra alla o att ni kunde läsa min katastrofalt dåliga kronologiska dagbok!
Ha det gott, kram från oss

Kameraförlust är stor förlust..

Sen sist har vi hunnit med en hel del. I helgen var vi o firade Nicoles kille Joni, vi var i Torslanda o hälsade på Axels farmor, farfar o faster o vi hade sista simlektionen o Mats var med för första gången.   

I måndags jobbade jag med Jimmy på Åbys hästklinik, kul o va tillbaka på banan igen, iaf delvis. Som vanligt var det många intressanta fall som kom in. Men tyvär skulle jag missa en så kallad barkhov som skulle komma in på onsdagen. Det är inte många som sett en sådan under sitt långa yrkesliv som hovslagare men det visade sig att två i trakten hade sett det o det skulle också vara samma häst (vid olika tillfällen)! O samma häst skulle även Jimmy få se på onsdag! Den kanske blir en levande legend.. Man vet inte riktigt vad detta fenomen beror på. Vi hann med att smida lite, o hej vad det är nyttigt att få bekänna färg ibland - vilket i detta fallet innebar att jag hade sex ögon på mig som granskade o två tillhörde Jimmy som är en j*vel på smide. Man når resultat snabbare när nån gapar lite på en. 

På hemvägen svängde jag förbi Mats i hans "nya" lägenhet för o kika på ett kakel i köket, ett rött kakel. Väldigt rött men väldigt snyggt! Sedan hem till päronen där Axel varit hela dagen o där fick vi mammas goda köttfärspaj. Bättre kan det inte vara efter en arbetsdag - än o komma hem till en glad unge o ett dukat bord med hela familjen =).

Tisdagen ägnade vi åt att tvätta, göra pannkakor (till kvällsfodringen på stallet) o sprutor på allergologen. Just när min böld hade lagt sig var det dags för en ny.. typiskt. O jag nämnde detta för sjuksköterskan Åke o han sa bara att "oj då det var ju inte bra" (nä det hade jag med räknat ut..)  "du är förmodligen överkänslig mot aluminium då.." (eh jaha?!?!) ja o där var den konversationen slut. Jaja det blir nog bra som allt annat. Vidare till stallet för att äta, fodra o mysa där med alla tanterna. ...när jag läste detta kan jag förstå att det låter lite konstigt med tantmyset men vi har himla trevligt o för o vara tant hos oss behöver man bara vara äldre än 7.5 månad.

Igår blev det ingen babyrytmik för vi skulle på olycksfallsträff på BVC. Det var liksom inte det minsta hysteriskt som man skulle kunna tro, det var bara så mycket som man behöver veta. O det kan så lätt hända så mycket hemskt att man inte ens orkar tänka på det. Man får bara försöka vara steget före hela tiden o veta hur man hanterar krissituationen när det väl händer. Detta fick mig genast att tänka på en av alla förstahjälpen utbildningar jag gått. Senast var i Skara för ungefär ett år sen då skulle vi efter två dagars kurs avsluta med ett praktiskt prov. Vi skulle helt enkelt komma till en olycksplats, i detta fallet var det en trafikolycka där folk var helt tokiga, blodiga o chockade. Jag var först ut o den första jag sprang på var Cissi som spelade shockad, blodet rann ifrån huvudet o smalbenet stack ut ur benet! Det såg så verkligt ut o jag fick sån panik för hon nästan jagade mig så jag puttade bort henne o rusade fram till den döda plastdockan för att ge henne lite mun-mot-mun-metod.. !! .... o vad lärde jag mig av detta? att jag aldrig vill vara först på en olyckplats!

På onsdagar brukar vi ha våran "Gudmors-dag" då kommer Nicole efter jobbet o leker med Axel o sen äter vi lite (eller alldeles för mycket) men igår mådde hon dåligt så då kom Mats istället, med sin X-box. Jisses va mycket konstigheter det finns, jag fatta inget. Vi skulle spela ett rallyspel men min kontroll måste vart pajj för bilen svängde antingen inte alls eller åt fel håll, den höll mest till i skogen vid sidan av vägen o försökte attackera träd.. nej det var inget roligt spel.

Idag har vi tvättat o städat innan vi belönade oss själva med en tur till stallet. Axel träffade polaren Lukas o dem är så söta ihop. Sedan passade Magda Axel o jag red Kolan. Testade hackamore o den hästen e ju fantastisk o funkar på allt. Han ställer alltid upp fasten han aldrig längre rids kontinuerligt. Hans lägsta nivå sjunker aldrig  så mycket att han blir tråkig att rida. Ett riktigt ljus är han!
Vidare till matlag hos Anki o Göran o nu hem. Dags för sängen!

O när vi väl kom hem hittade jag min kamera!!! Det gjorde min dag ännu bättre! Den låg i Axels åkpåse i vagnen.. bra ställe, ingen har ihittat den där på lääänge! Så nu kommer det snart lite bilder.

Kram!

fredag


Klockan sju gick vi upp, bytte blöjan, hade fruktstund, lekte o dansade lite - som är Axels nya paradnummer! Ett riktigt partytrick (dansen alltså). Så gott folk bli inte förvånade om jag har med mig gojtingen på nästa partaj, har man inget eget att ställa till med får man dra nytta av andras o vi kör på " allt ditt är mitt" och tvärtom. Vid kvart över nio igen var det dags för nästa tupplur o vi gick o la oss. Jag måste nämligen sova vid ett av tillfällena som gives under dagen annars blir jag en zombie vid kl 18.. Klockan tio vaknade han on jag stoppade in nappen o virade in i snutten o han somnade om igen. Nästa gång vi vaknade var kl 11, o jag var såå glad o kände mig utvilad! Lyx! =)

Öppna förskolan började kl 11.30 men vi var där först 12. Vi testade en ny idag som ligger här i Masthugget, himla nära o bra. Föreningen Enastående föräldrar håller i den o den är för oss ensamstående, så himla skönt att slippa allt snack bland andra mammor (sorry för min fördomsfulla attityd men jag har fått mina fördomar bekräftade så många gånger) som antingen handlar om brudbuketter, husrenoveringar eller att "Pelle glömde skötväskan o jag blev sååå trött på honom..."  Jag hade varit j*vligt glad om nån annan glömde skötväskan åt mig nån gång, det betyder ju iallafall att man är två om ansvaret. Idag var Linda (som jobbar där), Yasmine o Leon o jag o Axel där. Lugnt o skönt =). Axel o Leon lekte lite grann innan Axel hittade en docka han var helt faschinerad av! Söt var hon verkligen inte, hon hade läskiga ögon o var naken o sliten. Men Axel förbarmade sig över henne o ja en docka eller två får det absolut bli lite senare! Jag skulle även vilja ha en sån där fin ugn vi hade när vi var små, då stod vi i lektugan o gjorde soppor o annat gott med döda insekter, vatten o lera i.
 
Sen gick vi hem o träffade mormor innan vi tre åkte till kusin Jonas, Moa o Linn o för en wirre o middag. Jag är så glad att jag inte banga det, det behövdes av både ett o två skäl.. 

Natti  natti

Nu händer det grejer!

I helgen var vi på Skönvik o drog upp båtarna för  vintern. Det väntades strom o skitväder som skulle dra in redan på lördag eftermiddag, men det kom först under natten. Då försvann strömmen o inte för att det va särskilt varmt innan men på morgonon var det desto kallare. Mamma (som varit med förr) skyndade sig att tappa upp  vatten så fort hon märkte att strömmen gått. Det kändes ju iallafall bra att ha vatten när man satt där med en 7-månaders =). Mitt på dagen på söndagen kom strömmen tillbaka.

Appropå ström hann vi med att träffa halva familjen Ström, Agnes o Klara var inte hemma. Jag o Axel hälsade även på Zentiha o Sigge från Minna-gruppen, som numera bor i Tanum.

Min svamptur o min Happy-price-tur hanns inte med..   



Oj nu höll jag på att glömma berätta!! När jag vände mig om möttes jag av denna syn!


Axel satt i sin säng o lekte o vips stod han upp =). Han har oxå försökt att börja krypa men kommer mest bakåt. Han har varit uppe på knä men ålar mest fram. När vi satt i Johan o Kinas kök ställde han sig plötsligt på fötterna o händerna, ni vet så som aporna går..  nu är han på G!

Igår var vi på Vaengurs höstmöte. De vanliga diskussionerna o de vanliga problemen att få hjälper till när det är idéelt arbete.. synd. Men samtidigt kan jag förstå att man inte vill jobba mer utöver sitt vanliga jobb när hästarna är en hobby. 

Idag fyller mamma år så de ramlar väl snart in så vi kan äta. Axel är förkyld för tredje gången på en månad. Han sover just nu. 

Ha det gott! 
                                    Kram  







Borås djurpark, surkål o capriniha

Jag, Axel, kusin Jesper o syssling Agnes tog oss en tur till Borås djurpark igår, det visade sig att det egentligen var stängt men eftersom Karin (Korken) jobbar där fick vi en egen VIP-visning. Alldeles för längesen jag träffade henne, det är det alltid. Annat var det på Strömmas tid i Sätilas mörka skogar =). Det var grejer det. I vilket fall som helst jobbar hon i elefanthuset, vilket även innefattar giraffer - o dem hade så himla vackra ögon!! Dem fick vi mata med äpplen, sen fick vi gå in till elefanterna o Axel klappade en! Coolt =). Den lilla elefantkalven som nu blivit en och en halv månad var så söt så man bara smälte! Så liten men ändå så tung, 100 kilo typ.

Sen var tanken att vi skulle hinna förbi Lager 157 när vi ändå var i hålan Borås o flängde. Men det gjorde vi inte, eftersom shopping inte är en av Jeppes starkaste sidor så kan det vara så att klockan gärna fick ticka på för hans del o själv hade jag ingen koll på den heller... detta är bara en spekulation (men jag tror att den är sann! hehe..) 

Hemma lagade Mats Kotletter, potatis o norsk surkål o jag gjorde ingredienser till caprinihas. Fan jag tål inte sånt längre.. men va trött man blir o sover gör man bra o helst länge med men inte Axel =),,

Fredag
Nu kom vi nyss hem från stallet, ingen barnvakt o ingen ridning blev det idag. Borde egentligen packa för vi ska upp till landet o ta upp båtarna i helgen. Axel ligger här brevid i mitt duntäcke o snuttar på sin napp. Oj såg just mamma o min morbror utanför! =) Tror de kommer med mat! Måste rusa..

Ha en härlig helg! Kram  

 
Matrast på Max


                                      
             
                                             Mer än så här såg inte småfolket sen sov de gott i vagnen resten av besöket.

Mer roligheter

Köket börjar arta sig =).. eller det kanske var o ta i men nu har jag o Mats iaf satt upp kökshandtag på ena sidan, det är en riktigt bra uppfinning - underlättar liksom! =) Då var det bara tapeter, golv, spots o andra sidans köksskåp kvar, hej optimist! 

Idag skulle jag göra massa tråkiga ärenden innan rytmiken men jag vet inte vad som hände men helt plötsligt var klockan kvart i ett o då var vi inte ens i närheten av Haga där den skulle vara klockan ett så det var bara att springa! Det är så skönt att veta om man lever. Fast det tycker jag i för sig att jag får varje dag, Axel brukar liksom påminna mig typ några gånger varje natt samt när vagnen är överlastad med typ 10 kilos matvaror o jag ska upp för alla backarna för att komma hem.  Då slår tajmingen sällan fel o den lille skatten ledsnar alltid på att sitta där han sitter o eftersom han inte är blyg så ventilerar han gärna stämbanden med sin klaraste stämma o då får man antingen springa eller ta upp barnet som ska sitta på armen o bita på vagnen! Det är en fin kombination =) Dessutom har jag fortfarande en del känningar efter måndagens arbete med Stig på Askims ridklubb. Jag har ju inte hållt på med hovslageriet på typ 10 månader - så det var bara att kröka ryggen, fötterna upp o huvudet ner. Efter typ fem hästar trodde jag att jag skulle gå av på mitten men det skulle jag aldrig erkänna =) (o hoppas inte han läser detta). Då var det åtminstone dubbelt så många kvar.  


Efter rytmiken hade vi som vanligt våran mysonsdag med Axels fina fina gudmor Nicole, då äter vi alltid (mycket!) o leker =). När Axel skulle ta sin eftermiddagsvila la jag honom som vanligt i sin vagga o gick ut ur rummet eftersom han håller på att lära sig att somna själv. Två minuter senare när jag tittat in för att se att allt står rätt till ser ja barnet hänga med huvudet o ena armen utanför kanten!!! Hjälp vad rädd jag blev, jag tror till o med att hjärtat stannade för en sekund.. Så det blev ommöblering o raka vägen till spjälsängen nu är Vagg-tiden förbi. Det var bara det att han upptäckte rätt snart hur gott om plats det var o vilka konster man kunde utföra där så ganska snart hade han vänt sig på mage, lagt sig på tvären samt fastnat med ena foten mellan spjälorna. Vad göra?
....jag undrar fortfarande, men nu har han iaf somnat av ren utmattning av all gymnastik idag. Lilla busungen.

Jag har fortfarande en bulle på armen efter gårdagens allergisprutor, aj aj aj.. När vi satt där i väntrummet satte sig en kille me snickarbyxor brevid oss o massa spännande ting hängde i hans bälte o dinglade. Axel kastade sig helt sonika på honom o började slita o dra... o eftersom killen me byxorna tyckte han var så söt fick han fortsätta. Jag undrar hur uppfostra söt unge? =) Sedan kom mormor o vi åkte vidare till stallet. Jag saknar stallet! Jag saknar rida! Var borta hos Kolan i mörkret o tydligen saknade även han det han följde efter till grinden o såg på när vi åkte därifrån... snyft!

Härligt upplägg det blev på detta inlägget, jag hoppas du lagt märke till den kronologiska ordningen.. märks att det var längesen jag hade svenska i skolan. Iallafall så var vi på Liseberg i helgen med min farmor, min mamma, min pappa o min bror samt kusin Jesper o Axels syssling Agnes. Axel deckade efter första karusellen som var ponnykarusellen o Agnes efter den andra som var Farfarsbilarna, de var tacksamma offer att släpa med på Liset =). Sedan hem till farmor på middag (eller fika var det sagt..) först varmrätt av häftig sjötunga (?) o räkor, sen ost, kex o vindruvor, efter det päronhalvor med choklad o slutligen kaffe o kaka! (nej jag skämtar inte... detta kan vara en bidragande orsak till att jag aldrig når min målvikt - jag är för bortskämd helt enkelt).

   
      Axel o Agnes               Agnes var nöjd med sin                 Mat
                                                        nya leksak


RSS 2.0