Är jag mamma till han som gav trotset ett ansikte? =)

Hade sett fram i mot ett glas vin, sjunka ner i soffan, titta på Idol. Men hamnade framför datorn i stället. Är förvånad över hur otroligt ointressant Idol kändes idag..!! ?

Hade en skön morgon med Axel innan vi gick till dagis. Det mesta är nej nu. Sluta ställa frågor. Jag börjar vänja mig, känns lite otrevligt att mest beordra. Numera gör jag ett konstaterande "Axel kom så tar vi på overallen nu" och numera så nekar Axel mest hela tiden "näe". Jag KAN inte låte bli att skratta. Inte varje gång. Inte när jag skulle hämta på dagis o han inte vill klä på sig. Han skrek som en stucken gris o jag tog handfast honom under en arm o kläderna under den andra, satte mig på bänken o försökte klä på ett barn som bara ålade som en hal binnikemask. Puh! Då kom fröken Lina "jag fattar inte hur han kan få till dem där höga skriken.." 

Jag har skott en häst idag, jag är glad för jag är nöjd. Jag gjorde faktiskt ett bra jobb =). Har flyt nu, paasar på att njuta. Saknar Kolan, saknar Herman, Anton o Alva. Dagarna i skolan springer iväg. Vi slutar fyra - bäcksvart, mer eller mindre regn o en uppfriskande vind har varit ledorden de senaste två veckorna. Två onsdagar nu har Herman hyrt ett ridhus i närheten en timme på kvällen för att vi ska kunna rida ordentligt åtminstone en gång i veckan. Vintern är en prövning. Saknar hästeriet (tränandet o tävlandet) så jag blir tokig ibland. Men har det fantastiskt bra som det är. 

Har hängt upp nyinköpta julgardiner, satt upp ljusstakar o stjärnan. Mysigt =).

Kram!
    


pust

Jag tänker lämna disken åt sitt öde, alla leksaker får ligga spridda som en heltäckningsmatta, till o med i badrummet ha de letat sig in. Både jag o Axel är så trötta så trötta. Min mamma sa en vettig sak när Axel var riktigt liten o hemmet såg ut som kriget "lugn disken kommer inte springa ifrån dig"..

Denna veckan har Axel varit sjuk, hann gå måndagen på dagis innan han fick ordentligt med feber som kommit o gått sen dess. Igår hade han även då feber men han började även skita blod... ! Jag ringde till sjukvårdsupplysningen efter andra gången och de ville att jag skulle åka in till akuten. På med kläder, stopp vid hemköp, köpte blåbärssoppa och Brago vilket var det enda jag trodde jag kunde få i honom. Vidare till Accesakuten. Vänta, vänta, vänta.... vänta, vänta. Tillslut blev vi tilldeleade ett rum där vi skulle VÄNTA!!! Bara frukost hade jag hunnit äta o klockan närmade sig nu 17. Blodsockerfallet var på ingående. Där stod jag i ett kalt och läskigt rum med en ledsen unge på armen som även han började bli hungrig och otålig. Herman brukar säga att jag är matagressiv, igår började jag förstå att det kan ligga något i det. Arg som ett bi gick jag ut i "personalrummet" o sa några väl valda ord de svarade med att "det är väldigt mycket patienter just nu och doktorn kommer så fort det går". Men vips stod där en doktor i dörröppningen. Jag må vara en kärring men vad jag kan förstå dem som gör allt för sina barn. trotsar lagar och annat för att kunna ställa mat på bordet.

Vi fick en remiss till barnakuten på östra. Vi åkte hem (mamma hade kommit direkt efter jobbet) jag gjorde lite mat, tog på Axel pyjamas och packade ner välling. Klockan 23 var vi hemma igen. Vi skulle avvakta vad gällde blodet, massa antibiotika och smärtstillande fick vi med hem mot en dubbelsidig öroninflammation och börjar han inte bli bättre i helgen måste vi åka in igen.. Snälla gud eller vem som nu känner sig manad - hjälp oss! =)

Denna veckan har jag varit första utav tre i Skara. Mycket häst har vi fått, två helskoningar om dagen plus smide till döhovar. Även smidet har vi höjt till en högre nivå då vi ska pumpa tån innan vi börjar göra själva skon. Ska förklara nån annan gång för er som vill =). Jag har blivit utsedd till blockets komet "för störst utveckling" (gud vad fint det lät). Och visst kan man inte bli annat än smickrad. Jag som säger som jag brukar - ibland har man tuR!

Imorn ska vi fira mormor som fyller 91 nästa vecka!

NU kallar Axel. Kram

Lördag

Även lilleman fick sitt vaccin idag. De ringde från BVC trots att de inte skulle ringt förrän på måndag, hur förvirrad jag än var blev jag så himla glad! Han är ju den viktigaste och den bästa han ska ha allt skydd han kan få.
Summan av kardemumman var att jag hade en timme på mig innan de sängde så jag kastade mig på telefonen o ringde hem till mamma som i sin tur tog med sig Axel o rusade ner till vårt BVC. Även om jag inte hade orkat hade jag allt pallrat mig iväg jag med men just då var jag i stallet o skodde en häst, inte heller det orkade jag egentligen. Vaccinet har nu släppt i resten av kroppen men sitter nu på luftrören o för en trött gammal astmatiker som jag bör man inte stå med röven i vädret o luftrören nerslängda på marknivå. Men resultatet blev bra trots den långa tiden, man får vara glad för något.

Sen undrar jag bara!
Herregud, varför är HELA Mölndals kommun full med cyklister?
O då menar jag inte såna med barnstolar på pakethållaren och Ica-kassar på styret som är på väg till o från jobbet. Nej för dem beundrar jag faktiskt. Jag önskar att även jag hade cyklat lite mer, tagit mig för liksom. Nej nu menar jag såna i i tighta trikåer, slimmade karlar med racercyklar som dessutom gärna cyklar 3 eller fyra i bredd mitt på vägen. Nog är ni snabba pojkar men inse även era begränsningar för vad är väl ni att jämföra när ni har en gammal volvo V70 med tilltryckt kofångare bakom er ! ! Just ask you!
Visserligen är det tio poäng på en cyklist men det känns som det skulle bli massa tråkigt efterarbete när man väl klippt en. Dem är ju säkert inte onda men helt säkert dumma! Särskilt där det finns cykelbanor vid sidan om, men det är klart där ryms ju bara två på bredden. Så var även denna dagens I-landsproblem kommet!

Nu ska jag packa för tre veckor i Götene. Kl 07.00 ska första slaget från släggan eka på Axevalla travbana =)  

Ha det bra så länge! Saknar er alla vänner!¨

Ps. Har laddat med arraksbollar för nattens bravader. Förväntar mig en sjuk son med värk o feber.. Men är tacksam för förstärkning som väntas på ingång. Ds.

Bilder från i somras

Axels faster Anette var på besök från Australien:


Axel får paket!


Faster klipper Axel


Jag bara undrar!

Måste bara säga först att vilken rolig kommentar jag fick av Marie på mitt förra inlägg, jag vet även att mamsen kommer sträcka lite extra på sig =)

Sen undrar jag bara VEM fan under 24 åker till ULLARED ensam för att köpa billigt shampo?!?!?!

Jag gjorde det! Hahaha.. det är helt sjukt men vad skulle jag göra när ingen kunde åka med mig (med en dags varsel). Och dit, diiit skulle jag bara! Jag blir lycklig av att shoppa. Jag lastar vagnen full av grejer som jag dels behöver men även saker som jag när jag ser dem tänker att "hur har jag klarat mig utan det här innan". Ju närmare jag kommer kassan ju fler grejer åker sedan ur vagnen.
- Bra att personalen på Ullared också har något att göra (Herman).

UUUsch jag vill inte prata om pengar, tycker det är tråkigt, dumt. Jag kan istället berätta att kvittot denna gången blev knappt en meter långt. Men julen är räddad så mycket roliga leksaker som dessutom är prisvärda! Jag älskar att köpa leksaker till Acke, älskar att se när han öppnar paketen säger "tack, tack" och med stora ögon beundrar det han just fått. Så i paketen kommer han hitta en duplo-brandbil, ett pussel, en pippi-resväska, en trakor med släp och en bok.. än så länge =). Ett paket med annat duplo har han redan fått öppna, jag kunde inte hålla mig.

Nåt annat nytt på tapeten i vår tvåa på vaktmästaregången är att jag legat sjuk i svininfluensa i två dagar nu. Herregud vad ynklig jag känt mig. Jag har till o med ojjat o ajjat mig själv högt flera gånger o varje gång tänkt, herregud nu är vattnet lågt. Jag är så glad att  jag vaccinerat mig tänk o fått grisfeber under okontrollerade former, inte kul, inte kul. Respirator nästa. Jag har dessutom trakasserat BVC som den vildaste Al-Qaida för o höra när en 20-månaders "bebis" kan få bli vaccinerad. Inget svar "vi ringer er på måndag förmiddag omkring kl 10.00". Typiskt. Det är läskigt nu när den kommer allt närmare, först i samma stad sen i grannstadsdelar. Tack iaf all tålmodig personal som vaccinerar o informerar.
O alla ni andra se till att vaccinera er! Varför inte liksom?

1. "Men vaccinet innehåller ju kvicksilver" - Ja en ytterst liten mängd kvicksilversalt som konserveringsmedel, den mängden motsvarar vad man normalt får i sig genom maten under 3-4 dygn.
2. "För mycket o för stora biverkningar" - ja men sjukdomen är bra mycket värre än den lilla del vaccin som sprutas in. Ryck upp er nu o om inte annat så gör det för våra gamla o yngsta i samhället!

I morgon kväll kommer Herman o på söndag kväll åker vi till Götene med Kolan på släp. Hur underbar är han inte som åker 30 mil för att hämta mig o hästen?! Sen ska jag tillbringa tre veckor där medan vi läser nästa block på hovslagarskolan. Ska bli väldigt kul men också väldigt jobbigt. Jag kommer sakna Axel o mamma. Det känns vemodigt att flytta Kolan från stallet och från Jessica men där kommer han få fostra föl, få 6 nya kompisar och gå i stora gräshagar.

Kram, nu ska jag skura badrumsgolv.

http://www.youtube.com/watch?v=y2qjjoA2N_g 


RSS 2.0