Vila sig kan man göra i graven..

Vi tog en tur till ännu ett dagis för att kika på gården o hur det verkade i största allmänhet. Det börjar ju dra ihop sig för att söka. Ska det vara dagis? Kooperativ? Dagmamma? hur ska man veta vad som är bäst, o vad som är bäst för just Axel.. Dessutom lyckades jag slå på tvn just när det var en dokumentär om små barn som börjar på dagis och de faser de går igenom. Först iaktagandet osv. sedan kunde det bli mer komplicerat när de små barnen som ännu inte hade språket skulle ta kontakt med de andra barnen för att leka. Hur gjorde dem det? Vissa fick uppmärksamhet genom att t.ex knuffas, dra av mössan osv. vilket ledde till att de andra barnen blev irriterade o inte alls ville vara med den som gjorde det o det blev en ond cirkel. Åh OJ vad jag låter som en sån där orolig MORSA! hehe.. men va fan Axel är mitt allt o moderskänslorna flödar =P. Men jag ska inte bli hysterisk, jag tror väl att det kommer att gå bra men jag kan ändå inte låta bli att oroa mig lite... (like all mothers do)

Fredag o babysim! En gång kvar, kan inte låta bli att tycka att det är lite småskönt, det har varit jätteskoj men hela fredagen är låst för han ska inte va trött innan (= ingen shoppingtur på stan innan - för vilka pengar då?) o efter är han jättetrött så då är det hem´o sen är det kvällen. Mamma va med denna gången, vilken lyx det var att vara två! O det var roligt med mormor tyckte Axel. Han var fullt upptagen av att titta på henne så han höll på att svälja hela bassängen i första dyket.
 

                                                                 Här gör Axel ett dyk och är på väg upp


  med polaren Emil     

På kvällen kom pappa Mats o fredagen avslutades med indisk mat o gotta =).

Jag, Axel o mamma va på bokmässan idag lördag, mycket folk och mycket trevligt. Vi shoppade en del, En djungelbok med magnetdjur o en gose-elefant från Indien till Axel. O vi fick en bok signerad av Åsa Linderborg ihop. Vidare till kusinerna Theo o Alex, de fick ett mamma mu-pussel o en Djungelboken musiksaga, great! =) Axel fick fina leksaker, en lära-gå-vagn o en ryggsäck.

Nu bädden! =) Ha det gott!

Torsdag


En bild säger mer än 1000 ord



Nu ska jag grilla lammkotletter, göra vitlöksbröd o koka broccoli innan min familj kommer o äter =) 

Mer än en hiss me piss..


På måndagar brukar Axel ha sin mormor-dag, då är han med henne så jag kan smida, rida, skura, handla o tvätta utan en bebis på magen, på armen eller i vagnen. De första två timmarna är det bara SÅ SKÖNT! men sen börjar man sakna igen, det är bra att sakna. Hos mormor o morfar finns en stor panda, lika stor som Axel när den sitter. Efter kvällsgröten när man är sådär lagom trött så brukar vi ha våran fnisstund, o denna kvällen dansade den stora pandan för Axel o lät konstigt o han skrattade o skrattade så hela han bubblade! I måndags kväll låg tre generationer dubbelvikta av skratt!!


Med ankan från Magda i munnen

Hanna o Becca var hos oss igår, vi lagade mat o hade trevligt. Sen promenerade jag, Becca o Axel till Sahlgrenska där jag ännu en gång (o långt ifrån den sista) skulle få sprutor mot min pollenallergi. Så går det nämligen när man under flera år ätit alla piller som finns, sprayat sönder näsan o dragit i sig luftrörsvidgande utan att det hjälper. Då får man vaccinera sig, först är det två sprutor i veckan i 16 veckor innan man trappar ner o tar en spruta var 6:e vecka i tre år, sen kanske det hjälper! =) Men jag har ju inget att förlora på det. Jag får allergen mot gräs i vänster arm o mot björk i höger arm, o nu efter fem gånger har jag förstått att jag är lite hårdhudad så först försöker de snälla sköterskorna sticka försiktigt, varpå nålen inte går igenom - de trycker lite hårdare och det gör ont! När den fortfarande inte gått igenom tar de lite sats o där gick den igenom (tackar vet man att man lever!) igår gjorde det dessutom väldigt ont, liksom som om de körde runt sprutan i armen o snabb var hon inte heller.. jag satt o funderade på om jag skulle lipa lite men jag har ju för fan fött barn så det hade bara varit pinsamt! O Axel har jag att tacka för att jag inte längre svimmar vid sprutor!  

Som varje vecka åker vi sedan vidare till stallet för kvällsfodring, mormor plockar upp oss. Vi brukar ta in ungefär två hästar var innan vi kommer till tisdagsfodrarnas största uppgift nämligen maten! Vi turas om att laga middag så sitter vi där o myser o äter gott =) När klockan är halv åtta, eller tidigast åtta i vårt fall ger vi kusarna mat. Såna här kvällsfodringar borde alla ha =).

Nu kom vi nyss hem ifrån vår babyrytmik. Förutom att sjunga o leka me dem andra barnen äter man alltid oxå. Vi fick god köttsoppa o rulltårta o Axel fick välling o majskrokar. Tur att vi har två stående tvättider i veckan för dem där majskrokarna skulle man kunna tapetsera med. 

Jo så kom vi till dagens I-landsproblem; 
VARFÖR pissar man i hissar? Jag har aldrig brytt mig så mycket om det innan men nu när man måste ta hiss för att man är barnvagnsbunden stör det mig faktiskt jävligt mycket! O mina fördomar säger mig att det är karlar! O det tänker jag verkligen tro tills motsatsen är bevisad! Äckliga hanar som stänker överallt. Den hissen som är drabbad o som drabbar oss är den från masthuggsterassen till masthuggstorget, att den aldrig kan få lukta hallon.. vad gäller den hissen är mina fördomar mot pissande killar faktiskt ganska välgrundade, dels för att det finns flera krogar på långgatorna ett senkast därifrån men kanske mest för att det är glasväggar i hissen o det skulle förvåna mig om även en oblyg tjej skulle sätta sig där o visa hela mumindalen! Idag verkade den fräna doften till o med störa Axel en del för han började gny under vår hissfärd.
 

Som en söndag ska vara..



Nu kom vi nyss hem från en trevlig middag med en massa tokiga araber. Mahmoud (en norrländsk arab) från Luleå gjorde sjukt goa falafel o Arefs bror Bassam som är kock gjorde en middag på kockvis - så har man även idag ätit tills man storknade men gott var det! =)

Raka vägen till vattenkokaren för att göra kvällsgröten. Och jag är ändå ganska nöjd med mig själv =p för det slog mig just att jag gjort en riktig "mammaupptäckt" =). Axels gröt består av pulver och vatten (rekommenderas av BVC då järninnehållet är högre), råkar man hälla på för mycket vatten så gröten blir för rinnande så fortsätt bara röra så blir den snart fast igen.. man skulle kunna kalla den klistrig med men det låter så tråkigt och i denna sistnämnda form är den minst lika populär som i någon... ja annan. Gott gotti gott gott.


Idag var jag, Axel och mamma. Eller ska jag säga mormor? Axels mormor. Nä mamma, ett tag till iallfalla, jag måste också vänja mig o hon kommer ju alltid vara min mamma.



Jo vi var på stallet, jag red Kolbakur och mamma och Axel promenerade i det helt fantastiskt underbara vädret! Det kryllade av svamplockare i skogen så Kolan hoppade hit o dit o fram o tillbaka =). Det var första gången jag red honom nu sen Eyjólfur-kursen för en vecka sen, dels har jag inte hunnit o sen har jag inte varit så sugen heller för jag har haft sån träningsvärk i muskler jag inte ens hade (utsidan smalbenen - flippat!). Vi gjorde galopparbete i tvåpunktsits o skam den som ger sig! Tanken var att man ifrån traven skulle få in så mycket som möjligt av det diagonala rörelsemönstret i galoppen som hos Kolan annars är otroligt passig = samsidig. Vi gjorde framsteg men det krävs mycket mer träning och tålamod. En sak kan tilläggas; man blir bara mästare av en anledning - att man är en mästare! Och Eyjolfur är det!

Man är liksom mer ute när man är ute på landet än när man är ute i stan, det är konstigt. Så stallet är perfekt det är så mycket mer än bara hästarna.



På hemvägen åkte vi förbi Frölunda torg och shoppade lite. Axel fick ett par nya mockasiner efter påtryckningar från andra, jag undrar liksom lite vad man har dem till? (ja på fötterna fattar jag ju men sen då?). Först en dag i förra veckan när vi var på stan sa Zentiha att Sigge skulle ha ett par mockasiner. Sedan sa mamma att hon hade tänkt att köpa ett par till Axel för dem var så himla bra men hon visste inte om jag ville ha det. Dagen därpå mötte vi Lollo o Lukas i stallet o på Lukas fötter satt ett par mockasiner! Då insåg jag att mockasiner skulle Axel ha för det är så himla bra, så idag fick han ett par! =) Jag återkommer när jag gjort upptäckten om varför de är så himla bra.

Natti natt!

Att dyka - Att fynda

Fredag och kvällen närmar sig, veckorna går så himla fort. Idag har jag och Axel varit på babysim, vi simmar varje fredag i Läppstiftet. Kul tycker han och man sover så gott (o förhoppningsvis ganska länge) efteråt. Nu var fem (fyra för oss)gånger av sju avverkade och idag fick Axel dyka för första gången! =)  En kallsup första gången och han tittade på mig undrande "men mamma varför gjorde du sådär?" innan han dök ytterligare två gånger utan kallsupar - så duktig! 


..och Axel dök som den sjöman han är

När vi var i bassängen kom helt plötsligt Mimmi flytande o Axel blev jätteförvånad.. "VARFÖR gör hon så?!?!" (Kanske ska nämnas att Mimmi är frökens demonstrationsdocka som hon visar alla olika grepp och övningar på). När mamma dessutom lyfte upp Mimmi o höll fram henne blev Axel skraj och lappade till henne i huvudet ! ! Haha..
Nu är det inte riktigt så illa som det låter så vänta med att ringa soc innan ni läst vidare =). Det är mer så här att Axels finmotorik än så länge är mer grovmotorik så att Mimmis huvud var just där hans hand hamnade var mest en slump! Men givetvis har jag tagit min föräldraroll på största allvar och vi har kommit till lektion tre i självförsvar, han lär sig fort grabben =).

Igår var vi på Ikea med Matilda och jag var glad för jag tyckte att jag fyndade hela tiden för det är så mycket som är rätt så billigt men så mycket billigt blir så dyrt i kassan, himla tråkigt.. så fyndar man när alla fynd är dyra? Och det mesta av fynden kanske inte var nödvändiga när budgeten även denna månaden sprack.. shit pommesfrites. Det var kul att träffa Tilla igen =)

Även "T" hann med att ringa idag och berätta att hans gamle  vän "P" (blott 25 år) inte mera finns, han gick bort inatt. Hysteriskt orättvist livet kan vara! Jag tänker på dig "T"..




 
      
    
 
                       ..och den lille goingen sitter själv






Så var man ett träsktroll i bloggträsket




Det slog mig idag att hösten är underbar! Jag har för första gången njutit av hösten tror jag o visst betyder det att kontot med vuxenpoäng steg ytterligare, yeah!

Jag och Axel har sjungit och dansat på vår babyrytmik - vi har så roligt ihop! Den lilla ungen är fantastisk, han som annars snurrar o skruvar, ålar o hoppar och vill att det ska hända saker hela tiden sitter blick stilla (enda undantaget är när han spelar marackas) och är stenfokuserad hela tiden, varje minut, varje onsdag! Det är faschinerande att se honom och polarna. Idag var Isac, Svea och Viggo där med sina mammor, det är vi som gick i Minnagruppen ihop.

Sen kom Nicole, har ju inte sett henne på läänge, Israelresa och annat har kommit i mellan. Vi slog på stort o köpte pizza, "15 minuter-en kvart" skulle det ta, vi fick vänta flera kvartar, eller åtminstone två. Killen som bakade pizzorna mötte vänligt våra blickar med nervösa leenden gång på gång o svara hela tiden (utan att vi frågat) att "de kommer strax", strax gick o gick. Till sist fick vi våra pizzor, då lyfte killen i kassan på locket till Nicoles pizza o sa att "den är lite trasig här men om ni väntar lite till..." nej tack det går bra svarade vi, och han förklarade att de hade gjort om hennes pizza tre gånger och detta var tydligen det bästa resultatet. Stackars kille, den skulle ändå gå sönder i magen! Men snälla var dem o vi fick tillbaka en del av pengarna. 

Johanna har flyttat till Stockholm för att plugga nåt med idrott o fötter typ..

SMS från Nina = Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Jojos födelsedag hurra hurra hurra!  pUss
SMS från Johanna = Hej gumman, vad söt du är men det är den 24 jag fyller.. Puss
SMS från Nina = Va? Näe är du säker? Jag var 100 på att det var idag..
SMS från Johanna = Jag var tvungen att kolla i passet, nu är jag säker!




  

RSS 2.0