Galej!

Hej mina vänner..

Knäppte precis första ölen för ikväll ; ) , Axel sover i trygga händer hos min älskade mor.

Ikväll har jag o Karro galej så vi ska ut o slira inatt, snart ramlar lite folk in, Karro står på dass o "pudrar näsan" ha det gott puss o kram!!!

Nästan halvvägs till 50...

Ja o snart 30! Fan vilken fest jag ska ha då! =D Jag o korken ska börja spela trummor då med, det gör vi istället för nån 30-årskris (verkar jävligt onödigt).. vi skulle gjort det när v var unga o fräscha o det fortfarande fanns hopp men tiden fanns inte... som om den kommer göra det när vi är 30.. Vi skjuter det på framtiden.

23-årsdagen har varit bra =) Ikea med Karin o Viggo, jag älskar att strosa omkring där. De är fantastiskt duktiga med, alltid hittar man nåt man vekligen behöver som man hemma inte hade nån aning om! =) Min ursäkt denna gången för att åka dit var att jag behövde hörnskydd till mitt vardagsrumsbord som har vassa kanter. Jag hittade inget men det sved bra i plånkan ändå, hallelulja.. Karin bjöd på lunch innan färden gick vidare till Coop.

Framåt kvällen kom familjen plus Agneta, o vi åt tacos o chokladtårta.. nu är jag så mätt så jag vet inte vart jag ska ta vägen...

Lektionen för Margret blev inställd idag.. hon hade för mycket omkring sig, men nästa vecka då! =) Jag saknar alla kurser o tävlingar! Alla mål, motgångar o medgångar. Känslan av när ALLT stämmer!
Det blev inget stall idag heller.. tur var väl det för "hokus-pokus-tanten" skulle va där idag... ! Det är en tant som så länge hon varit känd i hästbranschen alltid varit snål som gatan o inte betalat vad hon gjort dig skyldg till. Nu har hon själv kommit på ett knep att dra ihop stålar med en vibrator hon sätter på hästarna som ska ge djupverkande massage. Jag uttalar mig inte om det hjälper eller inte det enda jag vet är att hon gav min stackars Halastjarna en bra stöt när hon skulle få behandling för hundratals kronor.. stackars hästen for i taken. O tantens enda kommentar var "ojdå". Resultatet blev en stel häst. Ännu en inkomstkälla hon skaffat sig är sadlar... hon lovar o lovar men inget händer. Här är vi flera med dålig erfarenhet. Men gott folk, jag tror på Ia's råd, köp bara sadlar av såna som kan rida själv så dem vet vad dem snackar om! Detta är ett av dem största o dyraste misstagen jag gjort.. jaja get over it men "hokus-pokus-tanter" är inget att ha! Skit rent ut sagt.

Axel har ett nytt intresse.. Säkert att han inte är brevbärarens barn?! Har har en otrolig förkärlek till brevinkastet! Han kan stå där i evigheter, öppna och stänga, öppna och stänga. In med ett brev, ut med ett brev =) Fyra tänder i överkäken har spruckit igenom nu.. dreglet rinner o han är ledsen ibland. Skönt att han inte blir tandlös.. jag trodde det ett tag. Men med dagens kunskap kan man säkert ge en tvååring löständer =) Han skulle säkert få välja färg med "gjööön, gjööön.." "Nej älskling är du säker på att du inte ska ha dem rosa?"..

Imorn e det spinning o core på Sats. Två veckor avklarade.. bara tio kvar =P haha... citat Anders "hoppas handduken är jävligt stor" Ja det får man ju hoppas =) för två gånger i veckan tolv veckor i sträck är f-n en bedrift! Ett riktigt badlakan ska jag ha, på det ska jag ligga o steka på playan i sommar =)  Åh jag längtar efter flipflops, lukten av grill och varma sommarkvällar i höga klackar, me love!
Förra sommaren hade jag bestämt mig för att lära mig vindsurfa..... men jag kom aldrig längre än till gräsmattan (haha..) Det blåste storm och en bebis krävde den uppmärksamhet han förtjänade.. men fanken vet denna sommaren kanske! hoppas hoppas..

Kram på er!


Sommarminnen:

 Grillafton

Smithska udden

Vattenskidor



sikken stil!

Skönvik

Anders

Bad en sommarkväll

 Timo Räisinenspelning i Strömstad

Öl på Linnéterassen, Sara o Linnea

Hanna o Nicole

Här är en utmaning från Renée

Hur då utmaning egentligen? Ska man bara fylla i det här då alltså...

4 av mina favoritprogram på TV 

* Sex and the city (ja men så klart!)
* Roomservice
* Let's Dance (Heja Morgan)
* Dokument inifrån (utifrån?)


4 saker jag gjorde igår

Va med Ida och Svea
* tränade
* Åt middag med mamma
* Skurade badrumsgolvet (fantastiskt vilken lördag! =))

4 saker som jag ser fram emot

* Att rida Kolan imorn
* När alla mina projekt hemma är klara!
* Sommaren!
* När Ninas hovslageri drar igång =)


4 saker på min önskelista

* Att vi får vara friska
* En ny o hel kamera
* Mod för att tatuera mig (Lollo behöver oxå lite, men va fan vi har ju fött barn!  =))
* En hovslagarbil, en svets och en pelarborr

Nu ska jag oxå utmana nån... (varför bloggar ni inte vänner?) Lollo är den enda jag kan komma på.. (www.raudhetta.se/lollo)

Kram banan


Flashback Island


Igår fick Axel sitt livs första par ridbyxor!!! Det var det sötatse jag sett..
Åh vem fick han dem av... Lukas såklart! Dem små godingarna får vi hålla hårt i när dem börjar ränna på tävlingsbanorna i sina skoridbyxor o farmorstickade lusekoftor till våren =).. Vi var hos Lollo o Lukas igår kväll, det var första gången som Lukas inte blev rädd för Axel. Axel hittade en traktor där som lät och blinkade när man vred om nyckeln, så länge har han aldrig suttit still! =) Jag var så avundsjuk på Lollo som nyss kommit hem från Island, en grym resa sa hon =). Som vanligt då.

Detta får mig såklart att tänka på min senaste resa dit 2006, Lollo skulle ha med bilen för hon skulle stanna där o jobba hos Einar o Svana. Så det blir båten, den sista båten innan höststormarna. Mamma river ut ett antal kartor ur bilatlasen för att vi ska kunna hitta (vem av oss det nu var som kunde läsa karta?). Mamma o Margret följde oss till Stenaterminalen för att resan iallafall skulle börja bra o vi skulle ta rätt färja till Danmark, första etappen var avklarad. Vi går ut på däck för att säga hejdå till SOLIGA Göteborg för ett tag. Det tar ungefär två minuter innan jag "Fan vad det gungar, jag mår lite illa.." o Lollo garvar "Det gungar ju ingenting". Hur vi lyckades ta oss från A till B i Danmark var nog mer tur än skicklighet (haha) men det ska ni veta att i min familj behövs ingen GPS för min mamma är en jävel på kartor o frågar man om vägen kan hon varenda lyktstolpe o lotsar en som en kartläsare i Dakarrallyt! Vi hann handla både sprit o godis vilket senare skulle visa sig behövas mer än väl. På väg till plats B där nästa färja till Island via Shetlandsöarna och Färöarna skulle avgå hamnar vi mitt i ett vägarbete! Ingen vet hur vi hamnat där, ingen har sett några konor tills vi nästan står med bilen i en JÄTTEgrop (tänk Sunes Sommar) och typ är inlåsta av alla konor och avspärrningar..

Båten tog typ 4 dygn vilket vi trodde skulle ta två.. biljetten var jävligt otydlig. Det gungade så att vi ramlade ur sängarna om nätterna (utan överdrift). Först in på dass var Lollo för att spy, tjiiii där fick hon =) och vem var efter med filmkameran för att dokumentera! Så börjar alltså vår film om Island (ni kan börja lägga bud på filmen nu, för bättre blir den =)). Efter tredje dygnet utan någon fast föda förutom missbrukande av åksjuketabeletter och vingummin (bara för att ha nåt o spy upp när det begav sig) Okej förlåt det kanske var lite mer än vad ni ville veta.... gick vi upp till kaptenen o frågade om det verkligen skulle gunga SÅ här mycket, om han verkligen trodde att vi skulle komma fram. Shetlandsöarna fick vi inte gå i land på så vårt nästa hopp var Färöarna. Vi tänkte att vi förtjänade en liten shoppingtur, mest för att strosa runt på fast mark, dricka en stor Latte o få må bra ett par timmar. När vi väl kom i land insåg vi att något köpcenter har aldrig och kommer aldrig sätta sin fot där, kaféet vi hittade såg ut som Sverige på 60-talet, plaststolar, blinkande lysrör, "kaffe" i plastmuggar (änglapink hade mormor sagt). Vi var ombord etfter 20 minuter.. mer vingummin o sms till mamma "jag älskar dig och tack för allt du gjort för mig om vi inte ses mer". 

Väl framme fick vi nån konstig lapp att fylla i innan vi fick köra vidare. Man skulle fylla i massa uppgifter om bilen, om man hade drogproblem, hur länge man skulle stanna osv. Vi fick problem redan vid första frågan "Chassinummer"... va fan vad? Och Lollo började fylla i tripmätarställningen. Till slut fick vi hjälp av en hel jeep full med engelska fiskare. Äntligen fick vi börja köra. Vi skulle köra från Egilstadir nordöstra Island längs kusten till Reykjavik i sydväst. När vi äntligen kommit upp på lite höjd blir det snöstorm och vi förbannar oss själv för att sommardäcken inte var bytta.. tack och lov kom en lite plogbil (varför?) Det måste varit Gud som sänt honom, så bakom honom låg vi 15 km/h i otaliga mil. Efter regn kommer solsken.. östkusten är absolut det vackraste på hela Island, där skiftar naturen som allra mest. Helt fantastiskt. Hela resan var bara jättebra! (och det var åksjukepillrena med, dem åt vi i en vecka efter för hela vår tillvaro fortsatte att gunga=)).

Inatt hade jag och Axel stora sömnproblem. Vet inte varför men ingen av oss kunde sova. När klockan var 03.35 sätter jag mig upp varpå han gör likadant o tittar på mig o säger "maaaa?" Hur många gånger kan man smälta då? Så då gick vi upp. Dags att försöka ta igen lite sömn innan vi ska träffa Ida o Svea som äntligen kommit hem från Östersund, god natt kära vänner.

Kram




 


Ännu en helg gick...

Hej.

Helgen har varit lugn, igår var jag, Axel o mamma på demonstration mot Israels förintelse i Gaza, säkert 2-3000 människor var samlade! Hann träffa bl.a. Linnea, Matilda, Staffan o Kristina i denna röra av härliga människor.. Citat Eva "är ni fredliga?" Ja sjäälvklart. Skulle ni kunna se mig med en sten i handen? Nej precis =). Men vad jag hade skrattat om min mamma stod där med en sten i handen. Sedan åkte vi vidare till stallet o hade kvällsfodringen. Det var tomt, bara vi o Westergrens, kul att dem kom =)  

Alla vet att jag har en tokig och underbar vän, Daniel. Han skämmer bort oss med små presenter. Axel fick häromdagen en Polo Ralph Lauren tröja, hur söööööt som helst! Ack jag vågar inte ens tänka på prislappen.. det visade sig iallafall att den var i minsta laget så det var bäst att byta till en lite större storlek. Idag ramlade vi in på NK barn för att byta. Det mesta i Axels storlek var slut för det var rea. Till slut hittade jag en jättemysig munkjacka från Diesel, det fick duga =). Jag kan förövrigt säga att butiksbiträdet samt chefen på¨NK barn är änna riktiga mähän.. så tråkiga så klockorna stannar, ni vet såna som tar sig själva på liiite för stort allvar och lever för att få jobba på NK.. =P stackarna. 

Sedan åkte vi vidare till Karin o Viggo, vi gick runt sjön i Härlanda Tjärn och rastade Karins ena hund. Guuud va man saknar hund! Det får bli igen om ett par år, värför känna sig  obunden liksom =).  Sedan gick vi hem o Karin lagade middag o jag var lektant, jag har hittat min föräldraroll, absolut =).

Här i bakgrunden går tv:n, A lot like Love. Lagom såhär en söndagskväll och Emil är ju såå lik Ashton Kutcher! Hur har jag kunnat missa detta innan? Emil, jag har alltid varit kär i Emil, sen vi gick i ettan. Då började jag att fråga chans på honom men han sa alltid nej, haha. Sen när vi gick på gymnasiet blev vi ihop. Asthon Kutcher alltså, han är singel tjejer så passa på! Även Daniel =)

Imorn ska jag måla vardagsrumsmöbler och rida pållen, kul!  =). Dags o sova.

Godnatt! Kram 

Saknar era nummer..



mobilmissbruk?


Hej !
Nu har jag äntligen allt som krävs för att jag ska kunna nås. Ny telefon införskaffade jag mig ganska fort men det där simkortet tog inte det långe benet före precis. O när jag väl fick det hade dem skickat ett inaktiverad simkort, varför liksom? Nåväl, jag har som sagt inga nurmmer kvar så tycker ni att jag ska kunna nå er får ni gärna ge dem till mig på något sätt. Jag har samma gamla nummer som vanligt.  

Nu sitter jag här o väntar på att Axel ska vakna.. sen e det mat o vidare till Sats, jag har antagit deras utmaning.. träna två gånger i veckan i 12 veckor o få en handduk (!).

Må så gott!

Nina tycker och tycker.. och önskade hon fick bestämma bara lite grann!

Till att börja med ett svar på Korkens kommentar; Hallå Love! Instruktören råkade vara en kvinna 35+, lyckligt gift och mor... har vi gjort allting klart? =)


Sen sist har det hänt en massa kul och vi har träffat massa underbara människor men det som tar min uppmärksamhet nu är konflikten i Mellanöstern.. jag vet man suckar ju bara man hör skiten, byter helst kanal och undrar hur fan dem orkar? För stort för att orka ta till sig, förkovra sig..

MEN idag sköt israeliska stridsvagnar ihjäl bland annat 40 BARN i en av FNs skolor. Så j'vla lågt (..men inte lika lågt som glocallnet, har ni sett reklamen?) På tio dagar har 600 civila offer i Gaza mördats varav 100 är barn!!!! Hade det funnits ett helvete önskar jag att de israeliska soldaterna inklusive staten fick ett rent helvete där, kasta in USA med och rör om ordentligt - titta, njut. Palestinas president Abbas, fegaste människa jag hört om. Vem har svikit sitt folk mer än han? Han klappar USA medhårs och ser på när sitt folk badar blodbad. FN kan inget göra så länge USA har vetorätt i FNs säkerhetsråd och vägrar födöma Israels attacker. Jag tänker inte försvara Hamas, min uppfattning är att religion mer än ofta ställer till bekymmer och jag försvarar inte att de bröt vapenvilan med sin raketskjutning MEN (som Brackman sa =)) är det dem ENDA som på något sätt tar den civila palestinska  befolkningens försvar när inte den egna regeringen på västbanken gör det!  

Jag kan inte, trots min naiva blåögdhet tro att detta kommer få ett lyckligt slut... och det gör mig ledsen. Hamas säger att deras raketattacker kommer fortsätta tills Israel är ute ur Gaza och Israel kommer göra allt för att stoppa Hamas annars har detta inte lett till någonting alls. Hem fick de vända med svansen mellan benen efter kriget i Libanon 2006 och mer prestige än nånsin ligger i fatet nu. Dessutom passar de israeliska krypen på att göra så mycket som möjligt när det är maktbyte i USA, det är troligt att Obama kommer ta initiativ i frågan. Han måste ta ställning, vi får helt enkelt ställa vårt hopp till honom! (Om man nu "ställer" hopp?) Jag har svårt att tro att han är sämre än Bush, men sent ska man sluta förvånas.. (hej pessimist!)

Fick jag bara bestämma en smula hade jag velat att för guds skull FN ta o kamma er och gör iallafall ett gemensamt uttalande, statister hör inte hemma på världsteatern! Sen ta bort USAs vetorätt i FNs säkerhetsråd, det kan ju Joel 7 år räkna ut att världens största militärmakt inte kan ha vetorätt i ett säkerhetsråd.. Eller om inte ge Iran alla världens kärnvapen och låt dem förvalta på "bästa sätt" (eller?). Ja ja nog om detta för idag, jag har fått vädra lite i tyck-till-organet och jag hoppas att ni gör det med. Som vi alla fått höra sedan småskolan "är man inte mot så är man med", då gällde det mobbning på skolgården och tänk att vissa fortfarande inte lärt sig.



Idag har vi träffat kusin Jesper, syssling Agnes och mamma Carolina, vilket var jättekul och alldeles för längesedan. Man kan inte påstå att Axel och Agnes leker ihop men dem vill gärna leka brevid varann, de följer varandra =). När vi kom hem kände jag att det var dags (för längesen) att motionera dammsugaren och gjorde så. Dammsugaren är det enda som kan få Axel att storögd sitta alldeles stilla i tio minuter! =) Sötaste ungen! Annars har han blivit introducerad i Max balja idag men var bara intresserad typ två sekunder. Favoritboken handlar om en larv och heter "när jag blir stor..."

God natt gott folk kramar



The big day's commin' aha

.. Imorn hoppas, tror och vill jag att mitt nya simkort (tänk bort Valhalla, vilket alla verkar göra). Min operatör sa att han skickat det den 26 och imorn är det helt enkelt dags att dimpa ner i brevlådan så att mitt liva kan återgå till det normala igen. 

Nyår var himla trevligt. Alla var här, åtta stycken. Det lagades potatisgratäng med skinkstek och grönpepparsås, glasen stod aldrig tomma och humöret var på topp. Axel började som vanligt att skrämma skiten ur Isac (han blir bara så förbaskat glad över att få se dem igen). Ända sen vi träffades första gången med våra bebisar (och numera påsar till magar) har antingen Axel eller Sigge skrämt Isac (eller kanske man ska säga att Isac blivit rädd för dem). Viggo körde som vanligt sitt egna race, han tyckte bäst om att vara på golvet o leka när ingen annan var där. När leken var på topp var när vi dragit ut mammas låda med alla plastburkar o annat i, då var alla nöjda (kanske utan mamma? Men hon kommer först på måndag så jag hinner städa).   

Till slut slocknade barnen av ren utmattning och festen kunde börja =) vi skålade såklart in det nya året med rädsla att fönstren skulle gå sönder av allt smällande. Vi höll igång och sa godnatt när klockan var 06... sedan vaknade Axel vid 08.10, nu sitter jag här o mår som jag förtjänar =). Innan de andra åkte hem gick vi en promenad i slottskogen o matade änderna.

Packa packa o hem till oss..

GOD FORTSÄTTNING!
KRAM!

RSS 2.0