Livet är orättvist

...och jag är lyckligt lottad!
Jag tänker på alla underbart goa o grymma människor jag omger mig med! TAck för att vi har varann! =)

För övrigt rullar allt på och som ni märkt även bloggtorkan.. Jag och Axel mår fint. Nya morgonrutiner - upp senast klockan fem (när Axel får bestämma, vilket han gör hela tiden)

I´ll be back!

Simma lugnt.
Puss o kram


Nästa etapp

Så var veckorna i Skara avklarade. Drastiskt krympte lantlivet från fyra veckor till två! Antingen var det jag eller vår kursansvariga Gunilla som var lite trött när vi satt o skrev i almanackan. Visserligen en ganska skön överraskning men samtidigt lite mattsam, planeringen som vi filat på från i mars med hämtningar o lämningar på dagis o bilar hit o dit blev lixom överflödig.

Förutom att sko o smida hann vi med ett pubbesök på kåren (som just den kvällen kryllade av asfulla veterinär- o agronomstudenter från Uppsala, dem är visst inte mer än bara människor dem heller). Härligast var agronomen som gärna paratade med allt som rörde sig o salivet for som spön ur backen på honom, charmigt...NOT!. 

Jag fick rida lite på Hermans fina quartersto och är nu fast besluten att göra om Kolan till en cutting-islandshäst! Bra va Jessica? =). Första i världen? Jag har dessutom fått träffa "Guds gåva till kvinnan" och Pärs idol =P Hansa. Mycket intressant människa.. Ja hovslagarkåren överhuvud taget skulle vara ett bra kursmaterial till socionomstudenterna. Idag chockade Mats (min praktikvärd) en kund o berättade om alla hovslagara som var skiljda. Hon såg både förskräckt och ängslig ut, stackarn, och undrade varför? Det undrar jag med?  

Så har praktiken börjat o kommer hålla på tills nästa block i skolan i september. Idag skodde vi 10 hästar varav 8 helskoningar. Trött typ kan man sammanfatta.    

Kram på er. //N

Shettiskvoten är uppfylld!

Med råge!!!! Idag fick jag verka två shettisar.. pust! kröka rygg för en käftig ponny med tax-korta ben är ingen höjdare. Dem är så rara o så underbart söta att se på men en hovslagares mardröm..

LÄngtar hem igen. Fast jag bara varit här några timmar. Imorn ska jag hem. I helgen ska jag åka till stallet, sugen på att rida. Fortsätta jobba på de grejer Hinni tipsade om. Att träna med pållen o gå kurser är ju det roligaste som finns! Till sommaren kommer Eyjolfur med, jag har nog inte missat en kurs på 10 år, han är kungen =).

Ja på återseende! Kram

Jag älskar GÖTEBORG!!

Det var så sköööönt att komma ut ur Götetunneln svänga upp på Linnégatan o vidare hem till Masthugget!! Det kändes bara hemma.

"Det är lite spartanskt" som Herman =).. Jag visste väl på ett ungefär vad spartanskt var men now i know!! Jag, Olof o Pär skulle alla bott hos vår kurspolare Herman i Götene (det är det som satt Ingenstans på kartan), Olof hade inte sagt upp sin lägenhet i tid (typiskt Olof på nåt vis =)) o Pär va kvar hemma. Så vips bodde jag där ensam hos Herman, katterna, hästarna o hunden Troja. Inget vatten fanns i kranarna o har inte gjort på två månader. Min efterlängtade dusch var bara att glömma. Diskat bla hade han inte gjort på ett bra tag heller.. =) Men efter en dag i skolan e det inte direkt så man behöver springa sig trött på kvällarna så sov där gjorde man bra. Jag kan bara tillägga att skit i vattnet det va ingen big deal jämfört med att man inte hade nån teckning på mobilen! För jävligt. Överjävligt. Dagens I-landsproblem!

Veckans bästa är att jag har fått pussa på den lille (Axel) nu o tillbringat kvällen med honom. Gud som jag har längtat o saknat men ändå slappnat av, jag vet att han har det så bra o trivs som fisken i vattnet hos mamma. De gör roliga saker o äter god mat. Ingen kålpudding fanns det kvar för den hade Axel ätit upp =).

Idag skodde jag o Olof en shettis... det var gymnastik! Jag är ju gymnast! Det var bara o lägga sig på golvet o göra sitt jobb, fastare röv lär man fått nu iallafall. Vi e nöjda med vår skoning han blev så fin o gick så bra efteråt! Smidet gick bra, har börjat med stämpelskorna nu, svårt men jag känner ändå att smidet lossnat ordentligt fastän jag inte smitt sen i mars senast. Blåsor o valkar har jag¨åter fått så nu känner jag mig hemma.

Det kommer bilder.. jag ska bara komma ihåg kameran! =)

Kram

RSS 2.0